jump to navigation

Gestolen schilderij Jan van Goyen bij Sotheby’s maart 12, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

De kunststichting ’Collectie Hopster Van Goudzwaard’ uit Den Haag beschuldigt Sotheby’s en ASR van het ’gijzelen’ van het omstreeks 1625 door de Hollandse meester Jan van Goyen geschilderde winterlandschap, ter waarde van een kwart miljoen euro.

Het schilderij had afgelopen december in opdracht van de stichting door Sotheby’s geveild moeten worden, maar werd door het vermaarde Art Loss Register in Londen, waar alle verdwenen kunstvoorwerpen ter wereld worden geregistreerd, als gestolen bestempeld.

Op 12 februari was de kunstcollectie door een deurwaarder in beslag genomen. Hopster had zichzelf met spiritus overgoten en dreigde zichzelf iets aan te doen. Hij wilde daarmee voorkomen dat een deurwaarder namens de Rabobank tachtig kunstwerken van stichting ‘Collectie Hopster Van Goudzwaard’ in beslag nam. Nadat de kunsthandelaar door agenten was overmeesterd voor het pand in Haarlem werd de kunstcollectie in beslag genomen.

Hopster krijgt kunst terug

Telegraaf 27.03.3013 Antiquair Edwin Hopster en zijn vrouw Tessa van Veen hebben woensdagmiddag een groot gedeelte van hun kunstcollectie weer terug gekregen.

Gerelateerde artikelen:

16-03: Kunsthandelaar beschuldigd van heling

12-03: Rel om gestolen winterlandschap

Kunsthandelaar beschuldigd van heling

Telegraaf 16.03.2011 Verzekeringsmaatschappij ASR beschuldigt de Haagse kunsthandelaar Edwin Hopster van heling van drie gestolen zeventiende-eeuwse werken van de Hollandse meester Jan van Goyen. Volgens ASR zijn alle stukken in 1999 tijdens een nachtelijke inbraak bij de steenrijke Rotterdamse familie Hudig ontvreemd.
Rel om gestolen winterlandschap

Telegraaf 12.03.2011 Een gestolen Nederlands schilderij uit de zeventiende eeuw heeft het Britse veilinghuis Sotheby’s en de Rotterdamse verzekeraar ASR in grote verlegenheid gebracht. Een omstreden Haagse kunststichting, die het schilderij naar eigen zeggen in 2002 te goeder trouw kocht, spreekt van ’afpersing en afdreiging’ en sleept de twee instellingen voor de rechter.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: