jump to navigation

Poster ‘Beter dan God’ februari 11, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

De posters met het opschrift ‘Beter dan God’, als reclame voor de gelijknamige expositie, zouden in Rijssen als ‘godslasterlijk’ en ‘kwetsend’ worden ervaren. Nadat de dominee bij de gemeente klaagde, heeft een reclamebureau de posters snel weggehaald.

De expositie heeft als thema het dilemma van maakbare schoonheid en is tot 28 februari in het museum te zien.

Verwijderen godlasterlijke posters past bij vloekverbod

BB 10.02.2011 Op 2 december kreeg de gemeente per mail een klacht over de poster, die godlasterlijk zou zijn. De klacht was afkomstig van een dominee van de Hersteld Hervormde Gemeente Rehobôth. Het gemeentebestuur heeft vervolgens Bizon Buitenreclame, het bureau dat verantwoordelijk is voor het ophangen van de posters, gewezen op een van de voorwaarden van het contract.

‘Beter dan God’ is kwetsend

Spits 10.02.2011 Dominee Lassche uit Rijssen vindt de nieuwste posters van museum TwentseWelle blasfemistisch. Het museum in Enschede heeft een tentoonstelling met de naam ‘Beter dan God’. Het promotiemateriaal wordt in Rijssen als ‘godslasterlijk’ en ‘kwetsend’ ervaren. De twintig posters die er in het straatbeeld te zien waren zijn na de klacht van de dominee verwijderd. LEES VERDER…

Posters Beter dan God verwijderd

De pers 10.02.2011 Posters van de tentoonstelling ‘Beter dan God’ van museum TwentseWelle zijn op verzoek van de kerk uit het straatbeeld van Rijssen verwijderd. Dominee Lassche beklaagde zich bij de gemeente Rijssen-Holten over het ‘blasfemische’ karakter van de twintig posters van het museum uit Enschede, meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Dominee laat posters weghalen

10.02.2011 Een dominee uit het Overijsselse Rijssen heeft twintig posters van een tentoonstelling laten weghalen vanwege het ‘blasfemische karakter’ ervan. De posters worden in de gemeente als godslasterlijk en kwetsend ervaren. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

De dominee stapte naar de gemeente omdat de affiches van het museum TwentseWelle met daarop de tekst Beter dan God hem niet bevielen.

Godslasterlijke posters verwijderd

AD 10.02.2011 RIJSSEN – Een dominee uit Rijssen heeft ervoor gezorgd dat twintig posters van de tentoonstelling Beter dan God uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: