jump to navigation

NHM in Amsterdam februari 9, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Het kabinet zette in oktober 2010 een streep door de nieuwbouwplannen van het NHM in Arnhem.

„Het doel van het boek is ons denken over architectuur te delen met een groot publiek”.

NHM komt met ‘schetsboek

De afgelopen tijd is er door politici en journalisten veelvuldig gesproken over de vraag wat een goede locatie voor het NHM zou zijn. Lang werd er gekeken naar Arnhem, maar ook over locaties als Paleis Soestdijk, het Malieveld of het Oosterdokseiland werd gesproken.

Oktober vorig jaar besloot de staatssecretaris van Cultuur geen geld te steken in nieuwbouw voor het museum. Het NHM vond kort hierna een tijdelijk onderkomen in de Zuiderkerk in Amsterdam.

NHM in Amsterdam.

Het boek toont een aantal ontwerpen voor een Nationaal Historisch Museum in Nederland. De publicatie is het resultaat van een samenwerking tussen het NHM en het Berlage Instituut. „Het doel van het boek is ons denken over architectuur te delen met een groot publiek”, aldus directeur Valentijn Byvanck.

Studenten van het Berlage Instituut maakten in het afgelopen jaar schetsen voor het nieuwe museum. Drie jonge architectenbureaus, 51N4E, www.Monadnock.nl  en Baukuh, leverden ontwerpen voor een groot openbaar gebouw dat past in de 21ste eeuw.

Uitgangspunt was dat een museum ingesteld is op veel bezoekers, waar extra aandacht is voor de ruimtes voor circulatie, consumptie en ontspanning. Zo ontwierp architectenbureau 51N4E de ‘hal van de historie’, bestaande uit een enorme hal en een wand met kamers. In de hal moeten voorwerpen zo groot als een vliegtuig hun plek kunnen vinden, terwijl in de kamertjes kleinschalige exposities te zien moeten

NHM: geen gebouw, wel boek

Telegraaf 09.02.2011 Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft nog geen gebouw, maar wel al een boek. In de Zuiderkerk in Amsterdam presenteerde de instelling woensdag de publicatie Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum. 

NHM heeft geen gebouw, maar wel al een boek

Parool 09.02.2011 AMSTERDAM – Het Nationaal Historisch Museum (NHM) heeft nog geen gebouw, maar wel al een boek. In de Zuiderkerk in Amsterdam presenteerde de instelling woensdag de publicatie Schetsen voor een Nationaal Historisch Museum.
Het boek toont een …

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: