jump to navigation

Muzee Scheveningen sluiten ? januari 13, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Geen financiële steun voor Muzee

RTVWEST 22.02.2011 DEN HAAG – Muzee Scheveningen krijgt geen financiële steun van de gemeente Den Haag. Het museum moet met bewoners en andere instellingen zelf op zoek gaan naar oplossingen voor de problemen in de organisatie.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van Groenlinks, SP en de Politieke Partij Scheveningen. Het museum dreigt de deuren te moeten sluiten omdat de gemeente eind dit jaar stopt met gesubsidieerde banen. Dit betekent voor het museum dat meer dan de helft van het personeel zou moeten vertrekken.

Om deze mensen in dienst te nemen heeft het museum 300.000 euro nodig, maar dat geld is er niet. Den Haag is echter niet van plan deze kosten op zich te nemen, omdat het geen structurele oplossing zou bieden. Het college vindt dat Muzee Scheveningen de eigen organisatie zelf moet professionaliseren. 

Muzee Scheveningen krijgt geen geld

Den Haag FM 22.02.2011 Muzee Scheveningen krijgt geen hulp van de gemeente Den Haag. Het museum moet zelf oplossingen gaan zoeken voor de financiele problemen. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad. 

Het museum vreest sluiting omdat de gemeente dit jaar stopt met de  gesubsidieerde…Lees meer

Muzee Scheveningen bang voor sluiting 

RTVWEST 12.01.2011 DEN HAAG – Muzee Scheveningen luidt de noodklok. Het museum is bang de deuren te moeten sluiten.

Vanaf dit jaar worden de gesubsidieerde arbeidsplaatsen door de gemeente Den Haag bij het museum afgebouwd. Daardoor is zes medewerkers de wacht aangezegd. De formatie gaat in de loop van dit jaar terug van negen naar vier arbeidsplaatsen, dat is meer dan een halvering.

Volgens de directeur is het onmogelijk met die bezetting de deuren van het museum open te houden. Het bestuur en directie gaan om de tafel met de gemeente om te proberen het museum te redden.

Muzee in nood

Muzee Scheveningen dreigt te verdwijnen

Den Haag FM 12.01.2011 Het Scheveningse museum Muzee dreigt te verdwijnen. Door bezuinigingen moet meer dan de helft van het personeel weg. Daardoor blijven er nog maar vier arbeidsplaatsen over. Volgens het bestuur kunnen op deze manier de kerntaken niet worden uitgevoerd. Bestuur en directie gaan met de… Lees meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: