jump to navigation

Wonen in kunstwerk Villa Sculptura januari 4, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback
project in Dordrecht

project in Dordrecht

Het huis aan de rand van het Leidsche Rijn Park moet nog worden gebouwd.

Joep van Lieshout liet tijdens een presentatie woensdag in het stadhuis van Utrecht zijn ontwerp alvast zien.

Kunstenaar Joep van Lieshout presenteerde zijn ontwerp voor Villa Sculptura, een vrijstaand huis dat hij wil bouwen op een kavel van 900 vierkante meter in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn.

Atelier Van Lieshout ontwierp de villa in opdracht van de gemeente Utrecht, die de wens had in Leidsche Rijn een soort ‘Rietveld-Schröderhuis van de toekomst’ neer te zetten.

De enorme villa is langwerpig en modernistisch met veel glas. Daaroverheen ligt de blikvanger, een grillige sculptuur met een laklaag. Het ontwerp is nu in terracotta uitgevoerd, maar mag ook in een andere afwijkende kleur worden gebouwd.

Villa Sculptura met bijbehorende kavel is vanaf 1 miljoen euro te koop, afhankelijk van de uiteindelijke grootte en afwerking. Daarover kunnen de toekomstige bewoners nog met de kunstenaar in conclaaf.

Koper gezocht
Leidsche Rijn zoekt een koper voor een heel bijzonder huis. Het is ontworpen door kunstenaar Joep van Lieshout, bekend van zijn robuuste, bontgekleurde sculpturen met ronde vormen. Vorig jaar lag er een ‘Bikini-bar’ in de vorm van een vrouwenromp op de Amsterdamse Apollolaan; Rotterdam kreeg een opeengestapelde hoop olievaten. En nu is Utrecht aan zet.

 

Koper gezocht voor ‘Barbapapa-huis’ Leidsche Rijn  

BB 06.01.2011 Misschien komt Brad Pitt er straks wel wonen. Hij is immers verklaard Joep van Lieshout-fan. Maar ook een doorsnee gezin met bakfiets is welkom. Als ze de miljoen euro maar kunnen ophoesten die het ‘Barbapapa-huis’ kost. 

Van Lieshout bouwt Barbapapahuis

NRC 05.01.2011 Hij ontwierp al caravans, een vakantiehuis, toiletunits voor musea, de voorgevel van een Amsterdamse galerie en een bar in de vorm van een anus. Maar een heel woonhuis, dat nog nooit.

Gisteren presenteerde kunstenaar Joep van Lieshout zijn ontwerp voor Villa Sculptura, een vrijstaand huis dat hij wil bouwen op een kavel van 900 vierkante meter in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn. Geïnteresseerde kopers kunnen zich vanaf vandaag melden. De vraagprijs ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro, afhankelijk van de gekozen afmeting en afwerking. Lees verder »

Wonen in kunstwerk in Utrechtse vinexwijk

Telegraaf 04.01.2011 UTRECHT –  Vermogende liefhebbers van het werk van kunstenaar Joep van Lieshout krijgen de kans om te gaan wonen in een van zijn creaties. Woensdag start de verkoop van zijn kunstwoning in de Utrechtse vinexwijk Leidsche Rijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: