jump to navigation

Is Tinkebell Kunst ? of Kitsch !!! oktober 18, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Wat is Kunst ?

In het verleden haalde Tinkebell regelmatig de woede van dierenliefhebbers op haar hals onder andere door een dood schoothondje dat binnenstebuiten kon worden gekeerd, waardoor een al even levenloze poes verscheen. 

‘Bah! Steeds vaker worden dieren of schokkende restanten daarvan plompverloren als kunst tentoongesteld. Straks gaat ze nog kinderen in een museum exposeren om aandacht te vragen voor kinderenmishandeling’   

Tinkebell laat vandaag het maakproces zien op twitter. Hoe maakt zij een kunstwerk van het hondje? Een reaguurder vraagt zich af of Tinkebell hier geen vergunning voor nodig had.”Of mag iedereen zomaar elk dier villen als je zegt dat het kunst is?” 

Begin 2008 opent Tinkebell, echte naam Katinka S., in galerie Masters in Amsterdam haar tentoonstelling ‘Save the Pets’. Hierbij liepen 95 hamsters urenlang rond in kleurige plastic speelballen. De Dierenbescherming vond dat het welzijn van de dieren werd geschaad en nam 24 januari 2008 de hamsters in beslag.

Justitie eist boete voor 95 hamsters in een hamsterbal  Video

Voor het kunstproject Save the Pets liet Tinkebell de beestjes in plastic hamsterballen rondrennen. 

Opzettelijke letsel

Volgens justitie werd daarbij opzettelijk letsel toegebracht door de hamsters telkens vier uur lang in een hamsterbal te stoppen, ”terwijl dit maximaal dertig minuten is toegestaan”.

Ook kregen de knaagdieren onvoldoende water en voedsel en verbleven zij in twee te kleine, tochtige kooien. Het OM stelde dat deze kooien en de hamsterballen ernstig vervuild waren. Daarom vindt justitie dat het welzijn van de beestjes in het geding was.

Hamsterzaak: kunstenares vrijgesproken Video

Tinkebell vrijgesproken

Telegraaf 21.01.2011 De rechtbank in Amsterdam heeft kunstenares Tinkebell, het pseudoniem van Katinka S. (31), vrijdag vrijgesproken van de mishandeling van 95 hamsters in januari 2008. Ook voormalig galeriehouder Marcelo S. (40) kreeg geen straf opgelegd.

Kunstenares Tinkebell vrijgesproken

AD 21.01.2011 AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft kunstenares Tinkebell, het pseudoniem van Katinka S. (31), vrijdag vrijgesproken van de mishandeling van 95 hamsters in januari 2008.

Kunstenares Tinkebell vrijuit

De Pers 21.01.2011 De rechtbank in Amsterdam heeft kunstenares Tinkebell, het pseudoniem van Katinka S. (31), vrijdag vrijgesproken van de mishandeling van 95 hamsters in januari 2008. Ook voormalig galeriehouder Marcelo S. (40) kreeg geen straf opgelegd.  

Kunstenares vrijgesproken van mishandeling hamsters  

NU 21.01.2011 De rechtbank in Amsterdam heeft kunstenares Tinkebell, het pseudoniem van Katinka S. (31), vrijdag vrijgesproken van de mishandeling van 95 hamsters in januari 2008. Ook voormalig galeriehouder Marcelo S. (40) kreeg geen straf opgelegd.   Bekijk video

ZIE OOK: Boete geëist tegen kunstenares Tinkebell om hamsters 

Tinkebell vrijgesproken van martelen hamsters

NRC 21.01.2011 De 31-jarige kunstenares Tinkebell is vandaag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het martelen van hamsters.

Het OM had een boete van 950 euro geëist, waarvan 475 voorwaardelijk. Katinka Simonse werd ervan verdacht 95 hamsters urenlang te hebben mishandeld in 2008.

‘Save the Pets’
Voor het project Save the Pets gebruikte Tinkebell drie jaar geleden 95 hamsters. Zij liet deze in een galerie in hamsterballen rondlopen als statement tegen de slechte behandeling van dieren.

Kunstenares vrijgesproken van hamstermartelingen

21.01.2011 De 31-jarige kunstenares Tinkebell is vrijdag door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het martelen van hamsters. Het OM had een boete van 950 euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Ze werd ervan verdacht 95 hamsters in 2008 urenlang te hebben mishandeld.

Volgens het Openbaar Ministerie mishandelde Tinkebell de hamsters in het kader van haar tentoonstelling ‘Save the pets’ in de Amsterdamse galerie Masters. Ook de galeriehouder is vrijgesproken. Justitie wilde dat ook de galerie een boete van 475 euro zou betalen.

‘Hamster-kunstenares’ voor rechter

Telegraaf 07.01.2011 De omstreden kunstenares Tinkebell, pseudoniem voor Katinka S., moet zich vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor dierenleed. Zij wordt ervan verdacht dat zij 95 hamsters in 2008 heeft mishandeld. De beestjes fungeerden als kunstproject.

Gerelateerde artikelen

29-12: Hamsters renden zich bijna dood

24-10: Expositie dode huisdieren

27-01: PvdD: verbod op hamsterballen

24-01: Hamsters van kunstenares afgepakt

Boete geëist tegen kunstenares Tinkebell om hamsters

NU 07.01.2011 Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bij de rechtbank in Amsterdam een geldboete geëist van 950 euro, waarvan 475 euro voorwaardelijk, tegen kunstenares Tinkebell, het pseudoniem van Katinka S. (31).

Hamstermartelaar wordt berecht

Spits 07.01.2011 Tinkebell, een omstreden kunstenares, gebruikte hamsters als kunstproject. Ze moet zich nu voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor mishandeling van 95 hamsters in 2008. Na afloop van het project van Tinkebell (pseudoniem van Katinka S.) hadden meerdere knaagdieren korsten op de kop, en was er een met oogbeschadiging. LEES VERDER…

Hamsters renden zich bijna dood

Telegraaf 29.12.2010 De omstreden kunstenares Tinkebell (31) wordt ervan verdacht 95 weerloze hamsters voor een kunstproject te hebben misbruikt. Ze moet volgende week voorkomen.

Kunstenares trekt hondje uit elkaar

AD 16.10.2010 Kunstenares Katinka Simonse beter bekend als Tinkebell weet altijd de nodige ophef te veroorzaken met haar kunstuitingen. De veelbesproken kunstenares heeft vandaag een hond uit elkaar gehaald en de foto’s op twitter gepost. Op Geenstijl spreken de reaguurders er schande van. “Walgelijk. Hoop dat de subsidiekraan zsm dichtgedraaid wordt.” 

Advertenties

Reacties»

1. C - januari 21, 2011

KLOTE WIJF!!

2. Tinkebell: Kunst of Kitsch !! deel 2 « Kunst in de Wijk - augustus 3, 2012

[…] ook: Is Tinkebell Kunst ? of Kitsch !!!deel […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: