jump to navigation

Schilderij van Vincent van Gogh gestolen augustus 21, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , ,
trackback

Het gaat om het schilderij uit 1886 waar een vaas met klaprozen, rode pekanjers en andere bloemen op staan.

Het doek getiteld ‘Vaas en bloemen’ van de Nederlandse impressionist is vijftig miljoen euro waard. Aldus Faruq Hosni, de Egyptische minister van Cultuur, die dit zaterdag bekend heeft gemaakt. 

De daders zijn inmiddels opgepakt zo leek het althans. Want toch schijnt het schilderij nog gestolen te zijn ??

De Egyptische minister van Cultuur, Farouk Hosni, had eerder beweerd dat twee Italiaanse dieven op de luchthaven van hoofdstad Caïro waren gepakt met het schilderij.

Dit bleek echter op foutieve informatie te berusten. De politie is nog altijd op zoek naar het werk, dat ongeveer 30 bij 30 centimeter meet.

Inimiddels heeft de procureur-generaal van Egypte opdracht gegeven de Egyptische onderminister van cultuur Mohsen Shalaan vier dagen op te sluiten.

 Van Gogh nog steeds niet terecht Video

Onderminister in cel om diefstal Van Gogh

AD 12.10.2010 In Egypte is de onderminister van Cultuur, Mohsan Shalan, veroordeeld tot drie jaar cel wegens nalatigheid die leidde tot de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh uit een museum in Caïro. Nog eens negen anderen, onder wie de directeur van het museum, kregen dezelfde straf.

Onderminister in cel om diefstal Van Gogh

Telegraaf 12.10.2010 De Egyptische onderminister van Cultuur krijgt drie jaar cel wegens nalatigheid die leidde tot de diefstal van een Van Gogh.

Elf veroordeeld in Egypte om diefstal Van Gogh

12.10.2010 Een Egyptisch hof heeft elf medewerkers van het ministerie van cultuur, onder wie de onderminister, schuldig bevonden aan grove nalatigheid en incompetentie wegens de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh.

Egyptenaren aangeklaagd na diefstal Van Gogh

VK 06.09.2010 Een hoge medewerker van het Egyptische ministerie van Cultuur en tien andere Egyptische functionarissen moeten terechtstaan in verband met de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh vorige maand uit het Mahmoud Khalil Museum in Giza, een voorstad van de hoofdstad Caïro. De elf zijn aangeklaagd wegens nalatigheid.

Egyptenaren aangeklaagd na diefstal Van Gogh

Parool 06.09.2010 CAIRO – Een hoge medewerker van het Egyptische ministerie van Cultuur en tien andere Egyptische functionarissen moeten terechtstaan in verband met de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh vorige maand uit het Mahmoud Khalil Museum in …

Onderminister Egypte in cel om gestolen Van Gogh

AD 23.08.2010 CAÏRO – De procureur-generaal van Egypte heeft opdracht gegeven de Egyptische onderminister van cultuur Mohsen Shalaan vier dagen op te sluiten. De reden hiervoor is de diefstal van een schilderij van Van Gogh uit het Mahmoud Khalil Museum …

Koppen rollen in Caïro na diefstal Van Gogh

Parool 23.08.2010 CAIRO – In Egypte rollen de eerste koppen na de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh. Het Openbaar Ministerie heeft het hoofd van de afdeling kunst van het ministerie van Cultuur opgepakt in verband met de diefstal van het kunstwerk. …

Minister cel in om gestolen Van Gogh

Trouw 23.08.2010 De Egyptische onderminister van cultuur wordt vier dagen opgesloten. De reden hiervoor is de diefstal van een schilderij van Van Gogh uit het Mahmoud Khalil Museum in Caïro.

Gestolen Van Gogh toch nog zoek
Telegraaf 22 aug 2010 Het schilderij ‘Klaprozen’ van Vincent van Gogh dat zaterdag is Egypte is gestolen, is nog steeds zoek. Eerdere berichten dat het doek van de beroemde Nederlandse meester al weer zou zijn teruggevonden, kloppen niet. Dit stelt het Egyptische ministerie van Cultuur in een zondagochtend uitgegeven verklaring.

Gestolen Van Gogh in Egypte toch nog zoek  

Trouw 22.08.2010 Het schilderij ’Klaprozen’ van Vincent van Gogh dat zaterdag is Egypte is gestolen, is nog steeds zoek. Eerdere berichten dat het doek van de beroemde Nederlandse meester al weer zou zijn teruggevonden, kloppen niet.

Gestolen schilderij Van Gogh nog steeds vermist

Elsevier 22.08.2010 Een schilderij van Vincent van Gogh dat zaterdag op klaarlichte dag was gestolen uit een museum in Giza, een plaats voor de Egyptische hoofdstad Caïro, is toch niet terecht.

Gestolen Van Gogh toch niet gevonden

VK 22.08.2010 De Egyptische minister van Cultuur heeft zaterdag de bewering dat een gestolen schilderij van Vincent van Gogh is gevonden, ingetrokken. De politie is nog altijd op zoek naar het schilderij van een vaas met bloemen. Het doek werd zaterdag uit een museum in de Egyptische hoofdstad Cairo gestolen.

Gestolen Van Gogh toch nog zoek
Spits 22.08.2010 Het schilderij ‘Klaprozen’ van Vincent van Gogh dat zaterdag is Egypte is gestolen, is nog steeds zoek. Eerdere berichten dat het doek van de beroemde Nederlandse meester al weer is teruggevonden, kloppen niet. Dit stelt het Egyptische ministerie van Cultuur in een zondagochtend uitgegeven verklaring.

Van Gogh verdween uit ‘onbeveiligd’ museum

NRC 22.08.2010 Het veiligheidssysteem van het Egyptische museum waar dit weekeinde een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, was al tijden zeer gebrekkig. Dat maakte de Egyptische justitie vandaag bekend. Het doek Klaprozen, waarvan justitie de waarde schat op 55 miljoen dollar (43 miljoen euro), werd gisteren op klaarlichte dag gestolen uit een museum in een westelijke voorstad van Caïro.

Museum gestolen Van Gogh werd slecht bewaakt

VK 22.08.2010  Het museum in Caïro waar zaterdag een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, werd slecht bewaakt. Het alarm deed het niet en van de 43 bewakingscamera’s werkten er maar zeven. Dat heeft de Egyptische hoofdofficier van justitie Abdel-Meguid Mahmoud zondag gezegd.

Van Gogh was onbeveiligd
Telegraaf 22 aug 2010 Het veiligheidssysteem van het Egyptische museum waar dit weekeinde een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, was al tijden zeer gebrekkig. Dat maakte de Egyptische justitie zondag bekend. Het doek ‘Klaprozen’ waarvan justitie de waarde schat op 55 miljoen dollar (43 miljoen euro), werd zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in een westelijke voorstad van Caïro gestolen.

Museum Van Gogh ‘onbeveiligd’

Spits 22.08.2010 Het veiligheidssysteem van het Egyptische museum waar dit weekeinde een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, was al tijden zeer gebrekkig. Dat maakte de Egyptische justitie zondag bekend. Het doek ‘Klaprozen’ waarvan justitie de waarde schat op 55 miljoen dollar (43 miljoen euro), werd zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in een westelijke voorstad van Caïro gestolen.

Lees ook: Van Gogh gestolen

Van Gogh verdween uit ‘onbeveiligd’ museum

NU 22.08.2010 CAIRO – Het veiligheidssysteem van het Egyptische museum waar dit weekeinde een doek van Vincent van Gogh werd gestolen, was al tijden zeer gebrekkig.

ZIE OOK: Italiaanse dieven gepakt met doek Van Gogh

Van Gogh gestolen uit museum Cairo

 

Italiaanse dieven gepakt met doek Van Gogh

AD 21.08.2010 Het schilderij van Vincent van Gogh dat vanmiddag werd gestolen uit een museum in Caïro, is teruggevonden. De twee Italiaanse dieven werden enkele uren na de diefstal met het schilderij betrapt op de luchthaven van de Egyptische …

Van Gogh teruggevonden

Telegraaf 21.08.2010 Een schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890), dat eerder zaterdag op klaarlichte dag werd gestolen uit een museum, is teruggevonden in Cairo.  

Gestolen schilderij Van Gogh weer terecht

NRC 21.08.2010 Een schilderij van Vincent van Gogh dat was gestolen uit een museum in Cairo is weer terecht. Dat heeft de Egyptische minister van Cultuur bekendgemaakt.

Italiaanse dieven gepakt met doek Van Gogh

VK 21.08.2010 Het schilderij van Vincent van Gogh dat zaterdag werd gestolen uit een museum in Caïro, is teruggevonden. De twee Italiaanse dieven werden enkele uren na de diefstal met het schilderij betrapt op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad.

Van Gogh ter waarde van 40 miljoen euro gestolen

Elsevier 21.08.2010 Een schilderij van Vincent van Gogh is zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een plaats voor de Egyptische hoofdstad …

Zie ook:

Van Gogh van 40 miljoen gestolen 

AD 21.08.2010 Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is vandaag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Cairo, gestolen. De Egyptische minister van Cultuur, Faruq Hosni, heeft dit gezegd. Hij zei dat het schilderij Klaprozen heette. Het gaat vermoedelijk om een schilderij uit 1886 waar een vaas met andere bloemen, rode pekanjers, op staan. 

Van Gogh in Cairo gestolen

Telegraaf 21.08.2010 Een buitengewoon waardevol schilderij van Vincent van Gogh is op klaarlichte dag uit een museum in het Egyptische Giza gestolen.

Van Gogh in Cairo gestolen

VK 21.08.2010 Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Cairo, gestolen. De Egyptische minister van Cultuur, Faruq Hosni, heeft dit gezegd. Hij zei dat het schilderij klaprozen heette. Het gaat vermoedelijk om een schilderij uit 1886 waar een vaas met andere bloemen, rode pekanjers, op staan.

Van Gogh in Cairo gestolen

Parool 21.08.2010 CAIRO – Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Cairo, gestolen. De Egyptische … 

Van Gogh gestolen uit Egyptisch museum

21.08.2010 Een schilderij van Vincent van Gogh is zaterdag ontvreemd uit het Mahmoud Khalil Museum in Caïro.

Dat heeft de Egyptische minister van cultuur Farouk Hosni gezegd. Hoe de dieven konden toeslaan is nog onduidelijk. De politie heeft een zoekactie op touw gezet. De minister zei dat alle zee- en luchthavens in Egypte in kennis zijn gesteld. In het museum wordt een onderzoek ingesteld. 

Van Gogh in Cairo gestolen

Metro  21.08.2010 Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is zaterdag op klaarlichte dag uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Cairo, gestolen. Het doek getiteld ‘Vaas en bloemen’ van de Nederlandse impressionist is volgens hem vijftig miljoen euro waard. De daders zijn spoorloos.

Van Gogh gestolen uit museum Cairo

NU  21.08.2010  – Een buitengewoon waardevol schilderij van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh (1853-1890) is zaterdag op klaarlichte dag gestolen uit een museum in Giza, een westelijke voorstad van de Egyptische hoofdstad Cairo. De Egyptische minister van Cultuur, Faruq Hosni, heeft dit gezegd. Hij zei dat het schilderij klaprozen heette. Het gaat vermoedelijk om een schilderij uit 1886 waar een vaas met andere bloemen, rode pekanjers, op staan.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: