jump to navigation

De Haagse hoed voor Koningin Beatrix augustus 19, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
trackback

Ontwerpwedstrijd voor nieuwe hoed Beatrix

RTVWEST 18.08.2010  DEN HAAG – Haagse studenten hebben een wedstrijd uitgeschreven om een hoed voor Prinsjesdag voor koningin Beatrix te ontwerpen. De winnaar mag op de derde dinsdag in september naar de stoet kijken vanaf het bordes van het Haags Historisch Museum.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van het cultuurbureau voor hbo-studenten ACKU. In de jury zitten onder meer hoeden- en modeontwerper Gérard Brussé en directrice Antoinette Visser van het Haags Historisch Museum. Zij bepalen welke tien studenten op 21 september naar de koningin mogen zwaaien.

HOEDENWEDSTRIJD PRINSJESDAG

DHO 19 August, 2010 – Op maandag dertien september organiseert ACKU in samenwerking met het Haags Historisch Museum een hoedenwedstrijd in het kader van Prinsjesdag.

We bieden Haagse studenten de mogelijkheid een hoed met bijpassend tenue te tonen aan een vakkundige jury met daarin o.a. Reinildis van Ditzhuyzen (cultuurhistorica), Gérard Brussé (hoeden- en modeontwerper), Thea van der Helm (hoedenontwerper), Betty de Leeuw (bestuursecretaris Hogeschool INHolland Den Haag en Delft), Jo Roosenboom (voormalig administratrice van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse Ridderorden) en de directeur van het Haags Historisch Museum Antoinette Visser.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: