jump to navigation

Maanvis in Sea life Scheveningen augustus 10, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Maanvis Luna vertrekt woensdag naar Frankrijk

RTVWEST 10.08.2010  –  DEN HAAG – De maanvis Luna vertrekt woensdagochtend van Sea Life in Scheveningen naar Frankrijk. Ze wordt daar in zee weer vrijgelaten. Een Franse rederij heeft zich aangemeld voor het speciale vervoer.

De maanvis was een week geleden aangetroffen voor de kust van Kijkduin en werd opgevangen in Sea Life. Luna heeft last van heimwee en moet met spoed weer terug in de natuur.

Gerelateerde berichten

Sealife wil weer af van de maanvis

RTVWEST 09.08.2010  –  DEN HAAG – Sealife in Scheveningen heeft een probleem: het zit in de maag met maanvis Luna. Het dier werd vorige week gevonden op het strand van Kijkduin en door de strandpolitie naar Sealife gebracht.

Inmiddels is Luna aangesterkt en wil Sealife haar uitzetten in de natuur. ‘We willen deze maanvis niet in gevangenschap houden.’ Maar Sealife beschikt zelf niet over een boot om haar uit te zetten. Maanvissen komen voor in de buurt van Normandië in Frankrijk. Vervoer over land is geen probleem, maar het zeeaquarium is nog op zoek naar een schipper die wil helpen.

Luna werd op het strand gevonden met een lichte beschadiging aan de vin. Deze wond is inmiddels hersteld en ook haar eetlust is weer terug. Luna is ongeveer tachtig centimeter groot.

Gerelateerde berichten

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: