jump to navigation

Het varkensschilderij in de Lingepolikliniek in Leerdam met een varken leidt tot commotie juli 23, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

De instelling haalde het schilderij weg na een klacht van een niet-moslim. De bezoeker dacht dat moslims aanstoot zouden nemen aan de afbeelding.

Het schilderij is niet weggehaald vanwege klachten van moslims, maar omdat een autochtone bezoeker dacht dat de afbeelding wel eens beledigend zou kunnen zijn voor islamieten. De kliniek ging direct overstag. ‘We willen gewoon geen narigheid,’ zegt Marjolien Mutters van de instelling tegen het Reformatorisch Dagblad.

Onzin, vindt Habib El Kaddaoui van het SMN. ‘De meeste moslims nemen daar totaal geen aanstoot aan,’ zegt hij vrijdag in het AD. ‘Ze wonen hier al dertig, veertig jaar en weten dat de meerderheid hier wél varkensvlees eet. Bovendien hebben veel moslims in abattoirs gewerkt waar ook varkens worden geslacht.’

Minister waagt zich niet aan ‘beledigend’ schilderij

Elsevier 20.08.2010 Minister voor Integratie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) ziet geen enkele reden om in te grijpen bij een kliniek die een schilderij van een varken verwijderde…

Zie ook:

Zo bescherm je de vrijheid van meningsuiting

Elsevier 10.08.2010 Recentelijk verwijdert de Lingepolikliniek in Leerdam een schilderij van een biggetje. Was dat een lelijk schilderij? Nee, ze hebben het verwijderd omdat het wel eens kwetsend zou kunnen zijn voor islamitische bezoekers. Dat is toch verbazingwekkend. Waarom doet men zoiets?

Varkens vervangen door koeien

AD 23.07.2010  LEERDAM – De Lingepolikliniek in Leerdam heeft geen spijt van het weghalen van de varkensschilderijen. De schilderijen van Sylvia Bosch werden verwijderd na een klacht van een patiënt, die zelf geen moslim is. Deze patiënt wilde …

Moslims: Schilderij varken is helemaal niet beledigend

Elsevier 23.07.2010 Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) is ‘verbolgen’ over het besluit van de Lingepolikliniek uit Leerdam om een schilderij van een biggetje te verwijderen, omdat het moslims wel eens zou kunnen kwetsen.

Schilderijen uit kliniek om varkens 

AD 22.07.2010 LEERDAM – Kunstenares Sylvia Bosch is ‘verbijsterd’ dat drie van haar schilderijen met afbeeldingen van varkens zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek in Leerdam. Een patiënt, die zelf geen moslimis, wilde islamieten confrontaties met de varkens besparen en diende een klacht in. 

Schilderij biggetje verwijderd; beledigend voor moslims

Elsevier 22.07.2010 De Lingepolikliniek in Leerdam heeft een schilderij van een biggetje verwijderd omdat dit wel eens kwetsend zou kunnen zijn voor islamitische bezoekers. De kunstenaar achter de afbeelding is razend.

Advertenties

Reacties»

1. WILLY HENDRIKS - juli 23, 2010

Waar zijn we mee bezig hier in Nederland laten vooral zo doorgaan de moslims lachen zich te pletter om ONS bange Nederlanders.

2. Theunissen - augustus 20, 2010

Spraakeloos over deze actie
Ik zou zeggen gestoord.
Waar gaan we naar toe????????


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: