jump to navigation

De Illusie verdwijnt definitief april 11, 2010

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

» Open brief over De Illusie (pdf)

(www.illusie.org voor alle namen van de instellingen)

Kraakpand De Illusie mag worden ontruimd | zaterdag 10 april 2010

Den Haag FM De Haagse culturele broedplaats De Illusie mag worden ontruimd. Dat heeft de bestuursrechter besloten. De Universiteit Leiden mag nu op korte termijn beginnen met het slopen van het kraakpand op de hoek van de…Lees meer   

Kraakpand De Illusie mag worden gesloopt

RTVWEST 10.04.2010  –  DEN HAAG – De sloop- en bouwwerkzaamheden op de plek van het kraakpand De Illusie in het centrum van Den Haag, kunnen beginnen. Dat heeft de bestuursrechter vrijdagmiddag besloten.

Dit betekent dat de Universiteit Leiden op korte termijn kan beginnen met de geplande sloop- en bouwwerkzaamheden op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat in Den Haag. De universiteit wil op deze plek een Haagse campus realiseren. De ontruiming van de culturele broedplaats was al eerder gelast in een andere rechtszaak.

De kunstenaars die al twintig jaar in de culturele broedplaats De Illusie wonen en werken, komen door deze uitspraak op straat te staan. De openlijke steun van 35 uiteenlopende Haagse culturele instellingen mocht niet baten.

Gerelateerde berichten

Den Haag een Illusie armer …

DHO 10.04.2010  De Haagse culturele broedplaats de Illusie dreigt verloren te gaan. Dat volgt uit een uitspraak van de bestuursrechter. Deze maakt het voor de Universiteit Leiden mogelijk om op korte termijn te beginnen met sloop- en bouwwerkzaamheden op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat. De kunstenaars die daar al 20 jaar wonen en werken zullen daardoor op straat komen te staan. En daarmee verliest Den Haag een sociaal en cultureel zeer waardevolle broedplaats. 35 uiteenlopende Haagse culturele instellingen hebben steun betuigd aan de Illusie, en vinden dat de broedplaats gekoesterd moet worden. Van de Vloek tot TodaysArt.  (www.illusie.org voor alle namen van de instellingen)
Read the rest of this entry »

Cultureel Den Haag steunt De Illusie

RTVWEST  donderdag 8 april 2010DEN HAAG – Cultureel Den Haag heeft haar steun uitgesproken voor De Illusie via een open brandbrief. Het voortbestaan van de broedplaats in een kraakpand in de binnenstad van Den Haag is onzeker.

Vrijdag wordt duidelijk of de Universiteit Leiden op korte termijn mag beginnen met de geplande sloop- en bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van de Haagse campus, op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat. De kunstenaars die daar al twintig jaar wonen en werken, moeten daarvoor dan wijken.

Ondanks dat de Haagse gemeenteraad unaniem heeft besloten dat de broedplaats moet blijven bestaan, is er nog geen nieuwe plek voor hen. Volgens 35 culturele instellingen dreigt de stad daarmee de oudst nog bestaande broedplaats te verliezen, zo schrijven ze in de brief.

» Open brief over De Illusie (pdf)

Reacties»

1. Joshua - april 16, 2010

Tja, das echt super baleh. What a waste of creative energy. En dan zeker heel lang leeg laten staan en toch maar naar oude Europol gebouw of de Olifant gaan…

2. De toestand van het Haagse Kraken « Kunst in de Wijk - november 8, 2010

[…] De Illusie verdwijnt definitief […]

3. De toestand van het Haagse Kraken | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - november 8, 2010

[…] De Illusie verdwijnt definitief […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: