jump to navigation

Bouw Muziekcentrum op het Spui definitief november 17, 2009

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Nieuw cultuurpaleis aan het Haagse Spui

RTVWEST 17.11.09 DEN HAAG – Er komt een nieuw dans- en muziekcentrum in Den Haag. Dit hebben burgemeester en wethouders van de stad dinsdag besloten.

Het centrum komt aan het Spui, aan de kant van de Schedeldoekshaven. Het gebouw wordt vrij breed en krijgt een hoogte van circa vijftig meter. Het Haagse dans- en muziekcentrum moet het nieuwe onderkomen worden van onder meer het Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en de Gastprogrammering.

Volgens wethouder Bolle wordt het nieuwe gebouw een verrijking voor de Haagse skyline. De bouw kan waarschijnlijk pas beginnen in 2013. Het gebouw zal er dan op zijn vroegst in 2018 staan.

Haags college eens over muziekcentrum Spui

Volgens wethouder Marieke Bolle van cultuur verrijkt het nieuwe muziekcentrum de skyline van Den Haag.

AD 17.11.09 DEN HAAG – Het Haagse college van burgemeester en wethouders heeft de knoop doorgehakt over de bouw van een nieuw muziekcentrum op het Spui. Het moet een ongeveer vijftig meter hoog en vrij breed gebouw worden dat onderdak biedt aan onder meer het Nederlands Danstheater, het Residentieorkest en het Koninklijk Conservatorium.

Het college kwam in mei al met plannen voor een nieuw cultuurpaleis aan het Spui. Daarnaar is de afgelopen tijd onderzoek gedaan. Ook heeft de gemeente overlegd met ondernemers, bewoners en culturele organisaties.

Volgens wethouder Marieke Bolle (Cultuur) verrijkt het nieuwe muziekcentrum de skyline van Den Haag. De opdracht voor het ontwerp is inmiddels Europees aanbesteed. De eerste schop gaat naar verwachting over vier jaar de grond in. In 2018 moet het werk af zijn. Den Haag hoopt in dat jaar culturele hoofdstad van Europa te zijn. (ANP)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: